Årets färg från Pantone 2016

Årets färg från Pantone. Spelar den verkligen någon roll? Vet man vilka färger det är kommer man snart att upptäcka dem överallt: i grafisk design, i mode, i inredning och mycket mer. Färgerna för 2016 har enligt Pantone bestämts till Rose Quartz och Serenity, vilket gör 2016 till ett år i rosa-blå toner.

Två färger i stället för en
Varje år lanserar det internationella färginstitutet Pantone årets modefärg, och 2016 blev första gången någonsin det inte blev en färg utan två, Rose Quarts och Serenity. Få modekedjor och designers undviker årets färg, vilket gör att man under 2016 kommer hitta en uppsjö av kläder i dessa nyanser.

Rose Quartz, rosenkvarts, är en ljus puderrosa nyans, likt en varm romantisk solnedgång. Det är lätt att se att Rose Quartz får ett snabbt genomslag inom modedesign. Redan under tidiga 2016 presenterar de större klädkedjorna så som H&M, Zalando, Zara och många andra kedjor klädnyheter i puderrosa, rose blush, rose dust, ljusrosa och andra uttryck för snarlika nyanser av Pantones Rose Quartz.

Pantones nyans Serenity är en blå ton som ligger någonstans mellan himmelsblå och lavendel, likt ett par fräscha jeans. Inte helt otippat återfinns färgen redan till stor del inom nyheterna av herrmodet, exempelvis Beckhams bodywear på H&M har flera plagg i nyansen ”Ljusblå” och Boomerangstore säljer tidlöst klassiska fräscha skjortor i ”Isblå”.

Oavsett om man är designer, grafiker, artist eller bara modeintresserad: vill man vara trendig är det helt rätt att uppmärksamma årets färg från Pantone. Annat som är intressant med färglära är att dekorera hemma med snygga affischer och posters. Där tycker vi att www.posters.n.nu har väldigt mycket intressanta tankar. Väl värt ett besök!

shutterstock_65660917