En guide till rå denim

Vanliga jeans man köper går igenom en process av tillverkning, färgning och tvättning innan de når slutkunden. Men för rå denim ser den processen lite annorlunda ut. De tvättas inte. Varför inte och vad blir skillnaden?

Skillnad mellan vanliga jeans och rå denim
Skillnader som man upptäcker redan i butiken mellan vanliga jeans och rå denim är att den senare är mörkare och fylligare i färgen. Rå denim får också en torrare och lite styvare struktur och känsel än tvättade jeans som automatiskt både bleks och blir mjukare.

Rå denim är otvättade jeans
Tanken för en hängiven användare av rå denim är att dessa jeans ska förbli otvättade, gärna efter ett halvår av daglig användning eller under ännu längre tid. Varför? De blir genom lång och otvättad användning slitna på ett unikt vis efter användarens egna erfarenheter. Ingen annan kommer ha exakt samma utseende på jeansen när slitningsprocessen är klar. Det går bra att vädra jeansen eller frysa jeansen för att motverka bakterier, med undvik tvätten i längsta möjliga mån.

Rå denim – en jeanskultur
Att slita och forma sina rå denim jeans efter den egna livsstilen är något som bara passar den mest hängivna jeansentusiast. Det är en skapande process för att forma utseendet i sina alldeles unika jeans.