Skomode

Tonårstiden är en känslig period för så väl killar som tjejer. Samtidigt som många söker en egen stil och identitet, så är det lika viktigt att inte sticka ut för mycket från kompisarna. I de här åldrarna är det inte ovanligt att ett intresse för klädmode börjar ta form. Märken som blir populära sprider sig likt en löpeld över skolklasserna hos alla de elever med klädintresse och med föräldrar som låter sig övertalas till köp.

Två skomärken sticker ut under vintern 2015/2016
Under höst och vinter 2015/2016 är det två skomärken som kanske mer än andra stuckit ut. Det första är Johnny Bulls vars mc-boots-liknande kängor och stövlar gjort sig oerhört populära. Det är utan tvivel ett kvalitetsmärke och den som tar hand om sina Johnny Bulls (och har fötter som slutat växa) kan troligtvis glädja sig åt sina skor i många år framåt. Att tänka på för den som vill införskaffa sig ett par Johnny Bulls är att det kraftiga skinnet kan ta tid på sig att formas efter foten. På sikt kommer stövlarna troligtvis sitta som gjutna och bli till givna favoriter, men inledningsvis är det klokt att tänka lite extra på att försöka undvika skoskav.

Som en mjuk och gosig kontrast till hårda och tuffa Johnny Bulls ökade därefter intresset för Uggs mjuka vintersko. Likt en fluffig varm fårskinnstoffel blir skor från Uggs snart en favorit bland unga tonårstjejer. Om Johnny Bulls mest säljs i svart och brunt så kan Ugg glädja sina fans med sköna vinterskor i en uppsjö av favoritfärger.