Slips eller fluga?

Det är en smaksak om man väljer att bära slips eller fluga. Båda fungerar till fest och vardag. Men undvik färgerna vit och svart, spar dem till smoking och frack-tillfällen.

Slips till arbetet och fluga till fest
Slips har blivit ett vardagsmode. Det ger ett propert uttryck utan att dra till sig alltför mycket uppmärksamhet, såvida inte slipsen sticker ut i färg och mönster. Med fluga är det annorlunda. Flugan har oundvikligen blivit till ett statement, att man är modemedveten och man har medvetet valt bort slipsen för fluga.

Slips kan ibland komma att förknippas med arbete, stela möten och säljare, möten som kräver ett seriösare inslag. Flugan påminner istället mer om fest och nöjen och har inte i närheten av slipsen på samma vis associerats med arbetslivet.

Hitta en egen stil med slips och fluga
Till vardags är det onekligen lättare att smälta in med slips. För den som ändå önskar något lite annorlunda finns slipsar i alla tänkbara mönster och färger. Allt för att var och en ska kunna hitta sin stil samtidigt som man ger ett propert intryckt. En virkad eller stickad modell kan ge en mjuk och avslappnad känsla, medan en färgglad i glansigt tyg kan associera till modemedvetenhet och självsäkerhet. En dekorativ fluga kan associera till glädje och humor, men en mer sober nyans kan ge ett intryck av självkänsla och rikedom. Oavsett slips eller fluga, spar på de helt vita och svarta till det är dags för smoking eller frack.